Beste trainingsgenoten,

Wat was het warm hè, afgelopen weken. Wij zijn nu weer terug van kamperen bij Beerze (Ommen), op een natuurcamping gelegen aan de Vecht.

Het beloofde een mooie hardloopvakantie te worden, want er vielen in de buurt maar liefst drie wedstrijden te lopen:

Zondag de 9de de Albert Eisingloop in Dalen
Zondag de 15de de Hellehondloop in De Lutte en
Zaterdag de 22ste de Wiezoloop in Wierden.

Nu was dat eigenlijk misschien allemaal wat te veel van het goede. Zondag de 9de waren we net aangekomen op de camping en zou het toch allemaal wel erg haasten worden om de wedstrijd te halen. Ik zat er niet zo erg mee om die te laten lopen. (Of eigenlijk dus juist niet te lopen.) We hadden er immers nog twee tegoed.

Zondag de 15de zag het er beter uit. Het was wel warm, maar hopelijk zou het aan het einde van de middag wat koeler zijn. Ik was mijn tas al aan het pakken toen mijn vrouw opmerkte dat het helemaal niet zondag de 15de was. Het was wel zondag, maar de 15de was gisteren. Dat had ik dus verkeerd onthouden. Die wedstrijd was al geweest. Jammer.

Gelukkig hadden we nog de Wiezoloop. Daar had ik vorig jaar ook aan meegedaan en twee van mijn kinderen ook. Dit jaar was iedereen vooringeschreven. We gingen op tijd weg, want er was feest in het dorp. Om 11 uur 's ochtends parkeerde wij de auto al onder een boom voor sporthal "'n Dikken", waar we aan het einde van de middag ons startnummer konden ophalen en omkleden. Eerst nog even het feestgedruis in. Er was een kermis en een feestmarkt en het was warm. Op een gegeven moment zochten we verkoeling in een winkel waar mijn dochter een leuke (afgeprijsde) spijkerboek had gezien. Terwijl zij aan het passen was, hoorde ik het gesprek tussen twee autochtonen die het wel begrijpelijk vonden dat de Wiezoloop was afgelast na al die problemen bij de Vierdaagse. AFGELAST? Ja, afgelast, gisteren al. Dat bericht had ons natuurlijk even niet bereikt op de camping. Om het drama compleet te maken brak er aan het einde van de middag een flinke onweersbui los, waarna het heerlijk afgekoeld was. Prima loopweer, maar te laat.

Heb je dan helemaal niet gelopen? Jazeker wel. Op het landgoed Beerze lag een fantastisch trainingsrondje van 2 km gemarkeerd met rode paaltjes. Door het bos, flink geaccidenteerd, wisselende ondergrond, langs een zandverstuiving. Net als in Soest, maar wat ruiger en smaller. Daar ben ik om de dag twee tot drie keer overheen geweest. (En heen en terug natuurlijk.)

Mij grootste sportieve prestatie uit de vakantie is echter de 1/10 Triathlon die ik heb gedaan. Niet in wedstrijdverband of zo, maar gewoon op eigen gelegenheid. Je kon er namelijk zo goed zwemmen in de Vecht. Dus op een ochtend ben ik wat vroeger opgestaan en heb ik 450 meter gezwommen, 19,5 km gefietst en 4,5 km hard gelopen. (Allemaal niet precies 1/10 triathlon, maar dat kwam zo uit met het parcours.) Ik deed daar, inclusief wissels, 1:22:47 over. Dat vind ik zelf helemaal niet slecht. Zeker als je weet dat ik voor het fietsen een gewone stadsfiets heb gebruikt.

En nu weer gewoon aan het werk en gewoon aan het trainen bij Pijnenburg.